TOPAZ Nummer 6 / 2003
Welkom
Electrobics - Een ontmoeting met het onbekende zelf
Electrobics oefening
Detectie - Ken uzelve en de wereld om u heen
Aan boord van de Regenboogtrein
Drie steunpilaren van educatie
Persoonlijke ontwikkeling, waar begint het?
Daadkracht in menselijkheid
Vitaminen van kleur

Aan boord van de regenboogtrein

Door Paul en Melanie Zeir, Verenigde Staten

Toet-toet, tsjoeke tsjoeke tsjoek klikkerdieklak!

Daar komt ie aan. Hoor je hem? Kom allemaal aan boord van de 'Regenboogtrein', suizend over het regenboogspoor! Maak je klaar voor een muzikale tocht langs de zeven kleuren van de regenboog. Luister, speel, dans, en zing met je kinderen mee op hun ontdekkingsreis door deze magische liedjessuite.

We hebben het over de 'Regenboogtrein', een nieuwe Engelstalige CD met oorspronkelijke liedjes, ontstaan door het pionierswerk van 'Sprekende Handen Sprekende Voeten'. Dat is een succesvolle school voor muziek- en danseducatie van kinderen, opgericht door ons, Paul en Melanie Zeir. Wij hebben beiden een passie voor theater en kunst als gebieden van menselijke ontwikkeling en onze visie is een academie te stichten met nieuwe vormen van kunst en opvoeding in Boulder, Colorado (Verenigde Staten).

De 'Regenboogtrein' biedt educatie op meerdere niveaus. Muziek en lyriek corresponderen met de eigenschappen van de zeven regenboogkleuren. Elke kleur heeft een eigen rijk palet aan liedjes maar ook de hele regenboogreeks zelf kan ons veel leren. De liedjes zitten vol waarden en zijn besprenkeld met veel liefde en respect voor het innerlijke leven van kinderen. Een paar van de gebieden waar we doorheen reizen zijn: liedjes over het menselijk lichaam, samenwerken, geheugenketens en actie-liedjes en een dankliedje. De muziek- en danseducatie van 'Sprekende Handen Sprekende Voeten' is ontworpen in de geest van de verwondering en de constitutie van een zich ontwikkelend kind.
De CD is geproduceerd in samenwerking met de'Little Anguilia Studios' in New York. De compositie is uitgevoerd door muzikanten en zangers die allen sterk geloven in het aangeboren potentieel van een kind. Het bewijs daarvan klinkt door in ieder lied. Dat wordt ook onderkend door ouders en leerkrachten. De CD heeft onlangs een prijs ontvangen van de 'Parents Choice Foundation' [de Stichting Ouderlijke Keuze - Red.].

Een onvoorzien succes was dat de 'Regenboogtrein' gebruikt wordt als leerinstrument voor Engels op tweetalige scholen in Israël en de Verenigde Staten De liedjes zijn geschreven voor en geïnspireerd door kinderen van twee tot acht jaar. Maar een groot deel van de inhoud is evenzeer van toepassing op het hele leven. De CD is geschonken aan groepen in Israël en de Verenigde Staten, die bezig zijn met nieuwe vormen voor educatie, in de hoop en het geloof dat 'we samen een sterker licht laten schijnen!' We hopen dat jij en je kinderen de komende jaren plezier beleven aan deze muziek.

Meer informatie vindt u op onze web site: www.talkinghands-talkingfeet.com

Copyright 2001-2023 Template Stichting, alle rechten voorbehouden.