TOPAZ Nummer 6 / 2003
Welkom
Electrobics - Een ontmoeting met het onbekende zelf
Electrobics oefening
Detectie - Ken uzelve en de wereld om u heen
Aan boord van de Regenboogtrein
Drie steunpilaren van educatie
Persoonlijke ontwikkeling, waar begint het?
Daadkracht in menselijkheid
Vitaminen van kleur

TOPAZ

Welkom bij de zesde editie van het tijdschrift Topaz

De rode draad door deze Topaz is de wereld van impressies en signalen welke ons voortdurend beïnvloeden. De wereld waarin we leven is vol kleur, vorm, geluid, geur, impressies enzovoort - een constante vloed van signalen van buitenaf. Deze wordt binnen in ons ervaren en vertaald door de fijnste instrumenten die we tot onze beschikking hebben: het lichaam en de vermogens.

Wat we in dit nummer specifiek aandacht willen geven is hoe het bewust worden van onze ervaring tot nieuwe kennis van een onderwerp leidt. Kenmerkend voor kennis gebaseerd op ervaring is dat iets ten volle begrepen wordt. Dit soort kennis komt niet uit een boek of een theorie en is ook niet gebaseerd op een 'vaag gevoel'. Het is een proces van vastleggen wat er in het ontmoetingsveld tussen de twee werelden van de mens gebeurt. We geloven dat kennis van binnenuit een bijzonder toegevoegde waarde heeft in de groeiende kenniscultuur van vandaag.

Het artikel 'Detectie' beschrijft het subtiele proces van het systematisch bewust maken van eigen ervaringen. In het verslag 'Vitaminen van kleur' wordt ingegaan op de ervaring van en vervolgens het effect van kleur op het dagelijks leven. Het artikel 'Electrobics, ontmoeting met het onbekende zelf', werpt nieuw licht op de vele signalen die in de aura verwerkt worden.

De Topaz doet verslag van projecten uit heel Europa. In een tijd met zoveel internationale en interculturele spanning vinden we het als uitgevers extra waardevol om succesvolle samenwerkingsverbanden toe te lichten. Zoals een oud Ethiopisch spreekwoord zegt: 'als spinnenwebben zich verenigen, kunnen ze een leeuw vastbinden.'

We wensen u veel leesplezier.

Het uitgeversteam

Copyright 2001-2023 Template Stichting, alle rechten voorbehouden.