Redactioneel

Verandering als thema is steeds in de Topaz aanwezig, zelfs op de voorpagina staat als terugkerende kop: ‘Leven in een tijd van verandering.’

Wat bedoelen we hiermee? In dit nummer onderzoeken we de veranderende tijden iets minutieuzer en besteden we aandacht aan wat houvast en stabiliteit geeft in de overgang van de ene realiteit naar een andere.

Het zal duidelijk zijn dat het proces van verandering totaal natuurlijk is een mensenleven. Filosofen en denkers hebben dit proces in alle tijden veelvuldig en treffend verwoord. Maar wat als de veranderingen minder geleidelijk zijn dan ze lijken, wat als toekomstige toestanden en mogelijkheden zich al in forse concentratie aandienen? Hoe dan de tekens te herkennen?

De warme nazomer in acht nemend lijkt het bijvoorbeeld alsof we al lang het idee van vier seizoenen voorbij zijn. Wellicht een idee om het Samische systeem van acht seizoenen in de toekomst te hanteren, om onze eigen waarnemingsvermogen niet te verwarren.*

We nemen ook de gelegenheid te baat om aan te kondigen dat het volgende nummer van Topaz (lente 2007) ‘Menselijkheid’ als thema heeft. Indien u in het kader van dit thema gedachten, verhalen, gedichten of iets anders met anderen zou willen delen, stuur dan aub uw bijdrage op aan topaz@template.nl.

De uitgevers.

top of page
Copyright 2001-2023 Template Stichting, alle rechten voorbehouden.

Deze pagina is geprint d.d. woensdag, 1 februari 2023
van http://templatenetwork.org/topaz/16/nl/

Uw aanmeldingen, brieven, vragen en adreswijzigingen kunt u sturen naar:

Template Stichting
T.a.v. Topaz
Industrieweg 30
2382 NW  Zoeterwoude (Rijndijk)
 
Telefoon: 071 - 362 7144
E-mail: topaz@template.nl
Website: www.template.nl